De Medewerkers

Het Best(s)e Sinterklaasverhaal zou niet kunnen bestaan zonder vele tientallen vrijwilligers die  uren, dagen, zelfs weken besteden aan het tot stand brengen van deze productie. Hieronder stellen een aantal daarvan zich voor:

 SONY DSC

Hallo,

Ik ben Jacqueline Desmares en ik ben de presentator in dit leuke sinterklaasverhaal.

Ik speel al ruim 30 jaar toneel bij Toneelvereniging De Narrekap waar ik vele interessante rollen heb mogen en misschien ook nog mag spelen. Het laatste stuk All Inclusive Extra is een hilarisch leuk stuk geworden.

Verder ben ik ook grimeur van het Sinterklaasverhaal. Dat wil zeggen dat ik er voor zorg dat de haren en baard van de sint altijd voortreffelijk zitten. En ook de pakjes e.d. van de pieten moeten natuurlijk onberispelijk zijn.

Ik heb erg veel plezier gehad bij de opnames en weet dat dit een leuk boeiend en spannend sinterklaasverhaal is.

rsd-logo-c-portrait

Roeland Schmohl is een ontwerper uit Utrecht die illustratie heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en sinds 2010 actief is als veelzijdig ontwerper en animator. In die tijd heeft RSD vele verschillende klanten gehad, waaronder: NPO3, Rabobank, AvroTros, Gemeente Leiden, Gemeente Utrecht, Utrechtse Introductie Tijd (UIT2016), UCK (Utrechts Centrum voor de Kunsten), iTrajectum, politieke partij Student & Starter en vele anderen.

RSD – Roeland Schmohl Design is een veelzijdig vormgevingsbedrijf in Utrecht, dat zich richt op:

  • Grafisch ontwerp: logo’s, posters, folders, flyers, visitekaartjes, huisstijlen, websites, apps etc.
  • Illustratie: artikelen, character design, strips / beeldsequenties, 3D decor etc.
  • Animatie: educatieve animaties / explanimations, music video’s, visuals, intro’s & outro’s, reclame etc.
  • Educatie: workshops en lesmodules op middelbare scholen rondom design.

Voor alle creatieve uitingen van uw bedrijf of project, kunt u contact opnemen met : +31(0)630656519
info@roelandschmohl.com

peterPeter Millenaar, 12,5 getrouwd met Debbie, 2 dochters van 9 en 7. In het dagelijkse leven werkzaam bij de Rabobank, daarnaast vind het erg leuk om mijn steentje bij te dragen in de maatschappij. Zo ben ik voorzitter van toneelvereniging De Narrekap en organiseer ik jaarlijks met een leuke groep mensen de schoolsport olympiade best.

In de serie speel ik de veldwachter, die maar moet omgaan met een eigenwijze brigadier. We hebben altijd haast, rennen veel, maar komen toch vaak net te laat. In een politiewagen rijden met zwaailichten in vind ik toch wel het leukste, naast het feit dat we met een grote groep enthousiaste mensen het voor de kinderen een groot feest laten zijn. Ik hoop van harte dat we dit kunnen voortzetten.

 

Piet PallandroHoi ik ben Piet Pallandro.
Ik ben echt altijd bezig met kinderen en cadeautjes. En als ik dan toch nog ergens tijd over heb… Dan speel ik graag met modelleerballonnen. Het gaat ook nog regelmatig mis hoor. Dan zie je opeens een ballon voorbij vliegen..  of hoor je woef van een hond. Groet Piet Pallandro (Ivo van der Linden)
zep

Hallo ik ben Zep en ik speel mezelf in de film!

IMG-20160609-WA0000

De Wegwijspiet (Bart Engelen) stuurt met vaste hand de boot met Sint-Nicolaas en de pakje naar Nederland

Anja

Anja van der Heijden (rechts) als kokspiet

1447577248363_resizedHoi , ik ben Wilma van den Braak. Hoewel ik er nog jong uit zie kan ik al gebruik maken van verschillende  (Leeftijd) kortingen en draai ik nog steeds met veel plezier mee in het arbeidsproces. Ik geloof nog steeds in Sinterklaas en verwacht ik als  minstens een ketel in mijn schoen. _DSC4874

Piet Wildervanck

Vanaf mei 2002 als vrijwilliger in dienst gekomen bij Omroep Best als cameraman en video-editor.  Het blijft leuk om onder regie deel te nemen aan live reportages. De laatste 5 jaar ook actief bij L.B.V. Diodwi als geweerschutter en als vicevoorzitter. Persoonlijk record behaald als 385 van de 400 punten op de 10 meter baan.

ben

Voor Ben Pronk, de scriptschrijver van het Best(s)e Sinterklaasverhaal is dit zijn eerste ervaring met het maken van televisie of film buiten de huiselijke kring.

Met het sinterklaasfeest heb ik van oudsher een relatie, al meer dan 30 jaar speel ik met grote regelmaat Sint-Nicolaas (en soms ook Zwarte Piet)  voor zowel kinderen (op scholen) als voor volwassenen. Natuurlijk optredens van een geheel andere aard.

manonpietManon Kolman, als zwempiet. Ik ben dol op water, zwemmen, zonnen, en lekker niksen. En als ik daar genoeg van heb, help ik de andere pieten met het inpakken van de vele cadeaus. Samen zingen vind ik ook erg leuk, maar helaas, dat gaat niet al te zuiver. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik ben Jolanda van Kekem , 49 jaar oud en ben al 24 jaar lid van de Narrekap. Bij deze club heb ik al vele rollen mogen spelen. Ieder jaar weer de Sociale Markt om ons toneelstuk te promoten en ieder jaar lopen bij Dickens altijd gezellig. Bij deze vereniging speel ik niet alleen maar grimeer ik ook net zoals in de Bestse Sinterklaasfilm mag ik Zwarte Pieten Grimeren . Thuis grimeer ik ook zwarte pieten en dat zijn de Pakjespieten (mij man en mij 2 dochter Eryn en Ceana) en dan grimeer ik ook in de maanden november en december in Eindhoven bij de vereniging sinterklaas & Zwarte-Piet, altijd drukke maanden maar wel gezellig

Mij hobby’s zijn dus ook toneelspelen maar ook lekker uiteten gaan met vrienden, lekker iedere donderdagavond dance workouten bij Loesje in het Gezondheidspunt in Best, bioscoopje pakken, heerlijk

Tot gauw ergens in Best of Omstreken

vincent

Mijn naam is Vincent Knuever, 32 jaar jong en vader van 2 prachtige zoons. Inmiddels woon ik bijna 10 jaar in Best. In mijn vrije tijd heb ik me hier vooral bezig gehouden met acteren.

Met mijn bedrijf VKEntertainment en de stichting Sinterbest ben ik dit avontuur in gestapt. Al jaren vertolk ik een onder kinderen favoriet figuur in de sinterklaas wereld.

Na jaren finetunen van mijn karakter, mocht ik dit jaar een belangrijke rol spelen in het Best(s)e Sinterklaasverhaal. Een heerlijke ervaring!

In Best ben ik vooral veel te zien geweest in de voorstellingen van toneelvereniging de Narrekap.

Daarnaast kom ik in de decembermaand op verschillende scholen en bedrijven binnen en buiten Best. Ook kom ik graag op huisbezoek. Ik hoop dat u van de televisieserie geniet.

winnie

Toen aan de leden van de Videoclub Best gevraagd werd om mee te helpen met de productie van Het Best(s)e Sinterklaasverhaal, heb ik me meteen opgegeven als één van de technische medewerkers.
Tot die tijd maakte ik naast vakantiefilms als niet-professioneel filmer, korte speelfilms en kleine documentaires samen met mijn collega’s van het Videocollectief ‘Hoven. Met enkele films kregen we zelfs een nominatie voor het landelijke NOVA Filmfestival.
Ik vond het fijn nu eens niet het scenario te schrijven, de regie te voeren of achter de camera te staan, maar een taak te vervullen die relatief nieuw voor mij was. Met veel plezier heb ik dan ook de camera regie gedaan. En in de montagefase mocht ik één van de afleveringen editen. Naast het plezierig samenwerken met deze groep mensen, heb ik ook veel van hen geleerd.

En…mocht er volgend jaar weer zoiets ondernomen worden, dan ben ik van de partij!

Winnie Roffelsen