Opnames 25/26 juni

Het is nog maar juli en toch zijn in Best tientallen mensen al maanden bezig met ….Sint-Nicolaas. Sint-Nicolaas? Ja, Sint-Nicolaas en natuurlijk Zwarte Piet spelen de hoofdrol in de televisieserie het Best(s)e Sinterklaasverhaal, die vanaf 7 november zal worden uitgezonden op Omroep Best en online via het YouTube-kanaal “BesteSinterklaasverhaal”. Een echte televisieserie? Ja, een echte televisieserie van wel 15 afleveringen, geproduceerd door louter vrijwilligers in een klein dorp in de Brabantse Kempen. Tijdens onze eerste discussies, nog maar zo kort geleden, leek het nog slechts een vaag idee, een utopie, een fantasie misschien zelfs wel, maar nu amper 4 maanden later zijn al meer dan 80 procent van de opnames achter de rug en blijkt het Best(s)e Sinterklaasverhaal geen fata morgana maar een feit. Natuurlijk moet er voor 7 november nog heel veel gebeuren, ook de montage van alle opnames is een enorme klus, maar ik durf zeker na alle succesvolle opnames van het afgelopen weekeinde wel te zeggen: het gaat lukken.

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC
IMG_20160626_122325 SONY DSC SONY DSC

Het sinterklaasverhaal is, het staat al op deze site en facebookpagina, het  leukste sprookje van Nederland, dat ieder jaar opnieuw verteld wordt. Een verhaal dat onverbrekelijk bij heden, verleden en toekomst van Nederland hoort. Daar een onderdeel van zijn en er via het Best(s)e Sinterklaasverhaal zelfs een rol in spelen is een sprookje dat werkelijkheid is geworden en waar we allemaal nog vaak aan zullen terugdenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *