Opnames 25/26 juni

Het is nog maar juli en toch zijn in Best tientallen mensen al maanden bezig met ….Sint-Nicolaas. Sint-Nicolaas? Ja, Sint-Nicolaas en natuurlijk Zwarte Piet spelen de hoofdrol in de televisieserie het Best(s)e Sinterklaasverhaal, die vanaf 7 november zal worden uitgezonden op Omroep Best en online via het YouTube-kanaal “BesteSinterklaasverhaal”. Een echte televisieserie? Ja, een echte televisieserie van wel 15 afleveringen, geproduceerd door louter vrijwilligers in een klein dorp in de Brabantse Kempen. Tijdens onze eerste discussies, nog maar zo kort geleden, leek het nog slechts een vaag idee, een utopie, een fantasie misschien zelfs wel, maar nu amper 4 maanden later zijn al meer dan 80 procent van de opnames achter de rug en blijkt het Best(s)e Sinterklaasverhaal geen fata morgana maar een feit. Natuurlijk moet er voor 7 november nog heel veel gebeuren, ook de montage van alle opnames is een enorme klus, maar ik durf zeker na alle succesvolle opnames van het afgelopen weekeinde wel te zeggen: het gaat lukken.

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC
IMG_20160626_122325 SONY DSC SONY DSC

Het sinterklaasverhaal is, het staat al op deze site en facebookpagina, het  leukste sprookje van Nederland, dat ieder jaar opnieuw verteld wordt. Een verhaal dat onverbrekelijk bij heden, verleden en toekomst van Nederland hoort. Daar een onderdeel van zijn en er via het Best(s)e Sinterklaasverhaal zelfs een rol in spelen is een sprookje dat werkelijkheid is geworden en waar we allemaal nog vaak aan zullen terugdenken.

Twee warme dagen en heel veel opnames

Dit weekeinde heeft de realisatie van het Best(s)e Sinterklaasverhaal weer een reuzenstap verder gebracht. Twee gloeiend hete opnamedagen in het Pietenhuis en op de Pakjesboot 17 hebben enorm veel zweetdruppels en evenzovele prachtige beelden opgeleverd.  Waar we op zaterdag om 10:00 begonnen met het filmen van de scene met de burgemeester in het gemeentehuis van Best, eindigden we zondag omstreeks 9:00 uur met beelden van de Sint op zijn helaas lekkende schip op weg naar Nederland.  Tussen die twee momenten, maakten we uren opnames, plengden we (of in ieder geval het geschminkte deel van de ploeg) vele liters zweet en werd de schrijver van het script weer veelvuldig vervloekt. Desondanks slaagden we erin om alle opnames op de boot van Sint-Nicolaas af te ronden en staan de massa-scenes met pieten er prachtig op. Een drone, een duif en natuurlijk twee verbijsterde politieagentes maakten het af. Volgende week gaan we weer verder!

IMG-20160604-WA0000

SONY DSC

SONY DSC

Opnames 14 mei

Na 12 uur opnemen zat om 22:00 uur dan het werk er eindelijk op voor de vrijwilligers van het Bestse Sinterklaasverhaal. Het was een lange dag die begon met straatopnames en eindigde met opnames in de Boterhoek. Zelfs als er geen kinderen op straat meer zijn merk je hoezeer het sinterklaasfeest leeft en hoe iedereen opgewonden raakt bij het zien van Sint en Piet. Volgende week zaterdag gaan we weer verder!